Gerçekten çok ama çok nefis bir poğaça tarifim var.Bu aralar
sürekli yaptığım puf puf yumuşacık bu poğaçaların tarifi şimdi sizlerler.Hamur
ölçüsü size biraz fazla gelebilir.Bu ölçülerle yaklaşık 2 tepsi çıkıyor.Ben
kalabalık misafirim olduğu günlerde böyle bir hamur yapıp birkaç çeşit hamur
içi yapmayı seviyorum.Mesela bu hamurun bir kısmıyla da kavurmalı pide
yapmıştım.
Bardak ölçüsü 250 ml dir
Sarık Poğaça
Malzemeler:
- · 2 su bardağı ılık süt
- · 1 su bardağı sıvıyağ
- · 1 su bardağı ılık su
- · 2 yumurta (1 tanesinin sarısı üzeri için)
- · 1 paket yaş maya
- · 2 yemek kaşığı toz şeker
- · 1 ,5 tatlı kaşığı tuz
- · Aldığı kadar un
- · Aralarına sürmek için Yumuşak tereyağı
Yapılışı:
1.
Tüm sıvı malzemeleri yoğurma kabına alıp içine
maya ve toz şekeri ekleyin.Maya eriyene kadar karıştırıp 15 dakika kadar
mayanın aktifleşmesi için bekletin.Yavaş yavaş un ekleyip hamur toparlanmaya
başlayınca da tuzunu ekleyin.Hamuru 5-7 dakika kadar iyice yoğurun.(çok un
ekleyip sert bir hamur yapmayın.Hafifi ele yapışan ama aynı zamanda toparlanmış
bir hamur olsun)Hamurun üzerini örtüp ılık bir yerde (ben hafifi ısıtılmış
fırının içinde mayalandırıyorum) mayalandırın.
2.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp
elinizle yuvarlayın.Tüm hamura aynı işlemi uygulayıp bir kenarda üzeri örtülü
olarak bekletin.
3.
Bir bezenin üzerine bir çay kaşığı kadar
tereyağı koyup,yağında yardımıyla elinizle pasta tabağı büyüklüğünde açın.Rulo
ieklinde sarıp Elinizle yuvarlayarak hamuru biraz uzarın.Daha sonra kendi
etrafında dolayarak sarık şekli verin.Tepsiye yerleştirin.Tüm hamura aynı
işlemi uygulayın.
4.
Mayalanmaları için ılık bir yerde 40-45 dakika
kadar bekletin.(ben ılık fırında bekletiyorum)Üzerlerine yumurta sarısı sürüp
önceden 180 c ayarlanmış fırında kızarana kadar pişirin.
Afiyet Olsun…
0 yorum:
Yorum Gönder