google-site-verification: google5f28debd4114d5a6.html

14 Mart 2018 Çarşamba

Kayısılı Kurabiye

Çok ama çok nefis bir kurabiye tarifiyle geri göndüm ☺️☺️En son ki kızlar toplantımızda Nurşen bizim için yapmıştı.Böyle güzel bi kurabiye bulunca hemen tarifini paylaşmak istedim.

Kayısılı Beyaz Çikolatalı Kurabiye
Malzemeler:

  • 125 gr tereyağı 
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 1 yumurta 
  • 1 paket vanilya 
  • 1 paket kabartma tozu
  • Aldığı kadar un
  • 13 adet küp doğranmış kuru kayısı
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 çay bardağı su 
  • Şerbeti için:
  • 1 su bardağı toz şeker 
  • 1 su bardağı su 
  • Üzeri için erimiş beyaz çikolata veya hazır beyaz çikolata sosu
Yapılışı:
Kayısıları,toz şekeri ve suyu tencereye alıp kısık ateşte kayısılar yumuşayana kadar pişirin,soğutun.
Hamur için gerekli malzemeleri bir kaba alıp yoğurun,hamur yumuşak olmalı.Hamurdan parçalar koparıp içine kayısı koyup kapatın,bütün hamura aynı işlemi uygulayıp tepsiye alın.önceden ısıtılmış 170 c fırında hafif pembeleşene kadar pişirin.soğuması için bir kenarda bekletin.
Şerbet için şeker ve suyu ocağa koyup 2 dakika kadar kaynatın.
Kurabiyelerin üzerine ilk sıcaklığı çıkan şerbeti gezdirin.Tamamen soğuyunca da üzerine çikolata sosunu gezdirin. 

0 yorum:

Bunlar da ilginizi çekebilir