google-site-verification: google5f28debd4114d5a6.html

21 Mart 2018 Çarşamba

Kavurmalı Pide

Yaklaşık bir ay önce bütük aile bende toplandığımız bir güzel pazar gününde böyle bir hamur yapmıştım.Çok ama çok güzel olmuştu.Hamurun bir kısmıyla bu pideyi yapıp diğer kısmıyla da artık sürekli yapar olduğum sarıklı poğaçalarımı yaptım.Onuda bir sonraki posta ekliycem.
Not:Eğer sadece bu pideyi yapacaksanız ölçüleri yarı yarıya azaltın.

Bardak ölçüsü 250 ml dir
Kavurmalı Pide

Malzemeler:
  • ·         2 su bardağı ılık süt
  • ·         1 su bardağı sıvıyağ
  • ·         1 su bardağı ılık su
  • ·         2 yumurta (1 tanesinin sarısı üzeri için)
  • ·         1 paket yaş maya
  • ·         2 yemek kaşığı toz şeker
  • ·         1 ,5 tatlı kaşığı tuz
  • ·   Aldığı kadar un

Üzeri için :
  • ·         300 gr kadar kavurma
  • ·         2 adet çarliston biber
  • ·         3 diş sarımsak
  • ·         Tuz,karabiber,kekik ve pul biber
  • ·         2 yemek kaşığı tereyağı
  • ·         Biraz kaşar rendesi

Yapılışı:
1.       Tüm sıvı malzemeleri yoğurma kabına alıp içine maya ve toz şekeri ekleyin.Maya eriyene kadar karıştırıp 15 dakika kadar mayanın aktifleşmesi için bekletin.Yavaş yavaş un ekleyip hamur toparlanmaya başlayınca da tuzunu ekleyin.Hamuru 5-7 dakika kadar iyice yoğurun.(çok un ekleyip sert bir hamur yapmayın.Hafifi ele yapışan ama aynı zamanda toparlanmış bir hamur olsun)Hamurun üzerini örtüp ılık bir yerde (ben hafifi ısıtılmış fırının içinde mayalandırıyorum) mayalandırın.
2.       Hamurdan büyük bir parça koparıp yuvarlak bir şekilde açıp fırın tepsisine yerleştirin.Kenarlarını içe katlayıp pide şekli verin.
3.       Kavurmayı bıçakla kıyık küçük parçalar haline getirin.İçine ince doğranmış çarliston biber ve baharatları ekleyin.Hamurun üzerine yayıp en üstüne tereyağı parçalarını yerleştirin.
4.       Önceden 180 c ayarlanmış fırında kızarna kadar pişirin.Daha çıtır bir taban istiyorsanız pide piştikten sonra tepsiyi fırının taban kısmında 5 dakika kadar bekletin.Altı daha iyi kızaracaktır.Bu aşamada kaşar rendesini ekleyebilirsiniz.Fırının sıcağıyla eriyecektir.
Afiyet olsun…

0 yorum:

Bunlar da ilginizi çekebilir