google-site-verification: google5f28debd4114d5a6.html

8 Nisan 2017 Cumartesi

Rolu Mereng

Genelde pastacı kreması yapınca elimde yumurta beyazları ile kalırım.Bunları değerlendirmek isterken böyle bir pasta yapmış oldum.Merengde ki fındıkla birlikte güzel sakızımsı birazda acıbadem tadında bir pasta çıkmış oldu ortaya.Bu da bir alternatif olarak burda dursun..
Tarifin videosuna instagram hesabımdan ulaşabilirsiniz.
Rulo Mereng 
Malzemeler:

  • 4 yumurta beyazı 
  • 1 su bardağı toz şeker
  • Yarım bardak fındık unu 
  • Yarım bardak un 
  • 1 çay kaşığı krem tartar (yoksa olmasada olur) 
İçi için:
  • 200 ml soğuk krema 
  • Biraz donmuş ahududu 
  • 1 yemek kaşığı pudra şekeri 
Yapılışı:
  1. Oda ısısındaki yumurta beyazlarını mikserde beyazlaşıp katılaşıncaya kadar çırpın.Daha sonra toz şekeri yavaş yavaş (bu aşamada krem tartarıda ekleyebilirsiniz)ekleyin.3-4 dakika daha çırpın.(çırpma kabını ters çevirdiğiniz zaman yumurta beyazının düşmemesi gerekiyor).Elenmiş unu ve fındık ununu ekleyip spatul ile yumurta beyazını söndürmeden karıştırın.Mereng hamurunu krema sıkta torbasına doldurup uç kısmını kesin.Yağlı kağıt serilmiş bir fırın tepsisine dikine şeritler halinde sıkın.
  2. Önceden 160 c ayarlanmış fırında 20-25 dakika kadar pişirin.
  3. Kremayı mikserle katılaşıncaya kadar çırpın.Pudra şekerini ekleyip karıştırın.
  4. Pişen ve soğuyan merenge kremayı yayın.Üzerine ahududuları serpip rulo şeklinde sarın.(benim rulom fazla kırılmadı ama kırılmaya çok müsait bir yapısı var)Üzerine pudra şekeri serpiştirip servis edebilirsiniz.
Afiyet Olsun...


2 yorum:

Elift dedi ki...

Değişik bir fikir olmuş, nasıl olacak acaba? Denemekte sabırsızlanıyorum, ellerine sağlık

Deniz dedi ki...

Çok hoş bir pasta olmuş. O kıvamı tahmin edebiliyorum, pek severim.
Ellerinize sağlık.

Bunlar da ilginizi çekebilir