Tarifin videosuna instagram hesabımdan ulaşabilirsiniz.
Rulo Mereng
Malzemeler:
- 4 yumurta beyazı
- 1 su bardağı toz şeker
- Yarım bardak fındık unu
- Yarım bardak un
- 1 çay kaşığı krem tartar (yoksa olmasada olur)
İçi için:
- 200 ml soğuk krema
- Biraz donmuş ahududu
- 1 yemek kaşığı pudra şekeri
Yapılışı:
- Oda ısısındaki yumurta beyazlarını mikserde beyazlaşıp katılaşıncaya kadar çırpın.Daha sonra toz şekeri yavaş yavaş (bu aşamada krem tartarıda ekleyebilirsiniz)ekleyin.3-4 dakika daha çırpın.(çırpma kabını ters çevirdiğiniz zaman yumurta beyazının düşmemesi gerekiyor).Elenmiş unu ve fındık ununu ekleyip spatul ile yumurta beyazını söndürmeden karıştırın.Mereng hamurunu krema sıkta torbasına doldurup uç kısmını kesin.Yağlı kağıt serilmiş bir fırın tepsisine dikine şeritler halinde sıkın.
- Önceden 160 c ayarlanmış fırında 20-25 dakika kadar pişirin.
- Kremayı mikserle katılaşıncaya kadar çırpın.Pudra şekerini ekleyip karıştırın.
- Pişen ve soğuyan merenge kremayı yayın.Üzerine ahududuları serpip rulo şeklinde sarın.(benim rulom fazla kırılmadı ama kırılmaya çok müsait bir yapısı var)Üzerine pudra şekeri serpiştirip servis edebilirsiniz.
Afiyet Olsun...
2 yorum:
Değişik bir fikir olmuş, nasıl olacak acaba? Denemekte sabırsızlanıyorum, ellerine sağlık
Çok hoş bir pasta olmuş. O kıvamı tahmin edebiliyorum, pek severim.
Ellerinize sağlık.
Yorum Gönder