Trmisulu Çikolatalı Toplar
Malzemeler:
- 2 paket sade petibör bisküvisi
- 200 gr labne
- 3 kaşık granül kahve
- 1 çay bardağından biraz az kaynar su
- 3 yemek kaşığı pudra şekeri
- 1 paket vanilya
- Kırılmış fındık (isteğe bağlı)
- Üzeri için 2 paket erimiş bitter çikolata ve beyaz çikolata
Yapılışı:
- Kahve ve sıcak suyu karıştırıp kahvenin çözülmesini sağlayın.
- Bisküvileri robottan geçirip bir kaba alın.
- Labnenin suyunu süzüp karıştırma kabına alın.Üzerine pudra şekeri ekleyip mikserle hafifçe çırpın.Kalan malzemeleride ekleyip tekrar çırpın.(Kek kıvamından biraz daha yoğun bir hamur olması gerekiyor)Kabı streçleyip 30-45 dakika kadar buzdolabına kaldırın.
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın.Tüm hamura aynı işlemi uygulayın.Yağlı kağıt serilmiş bir tepsiye dizin.Tekrar dolaba kaldırıp 10-15 dakika akdar bekletin.
- Tramisu toplarımızı erimiş çikolataya batırıp yağlı kağıt serilmiş olan tepsiye yerleştirin.Çikolata halen donmamışken üzerini beyaz çikolata ile süsleyin.Çikolatanın donması için dolaba kaldırın.Servis edene kadar dolapta bekletin.
Afiyet Olsun...
Not:Elinizin altında 1 paket daha petibör bisküvisi bulundurmanızı tavsiye ederim.Labnenin yoğunluğuna göre eğer çok cıvık olursa biraz daha robottan geçirip ekleyebilirsiniz.
1 yorum:
ellerine sağlık canım.çok leziz görünüyor...afiyet olsun.
Yorum Gönder