google-site-verification: google5f28debd4114d5a6.html

3 Ocak 2017 Salı

Prsyonluk Profiteroller

Eskiden profiterol yapmak benim için inanaılmaz zor bir işti.Doğru tarifi bulunca hiçte zor olmadığını zamanla anladım.Eğer güzel bir profiterol tarifi arıyorsanız doğru yerdesiniz.
Genelde yaptığım profiterolleri bir tabağa dizip üzerini çikolata sosu ile kaplayıp servis ederdim fakat bu kez profiterolleri biraz daha büyük sıkıp porsiyonluk olarak hazırladım.

Porsyonluk Profiterol 
  • 125 gr tereyağı
  • 1 su bardağı su
  • 1 su bardağı un
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı toz şeker 
  • 4 adet yumurta
İç Kreması İçin :
  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı un
  • 1 yemek kaşığı nisaşta
  • 100 gr tereyağı
  • 1 paket vanilya
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 paket krema
Üzeri için 2 paket erimiş bitter çikolata

Yapılışı : 
  1. Su vetereyağını tencerede eritin.Tuz ,şeker ve unu ekleyerek hızlıca karıştırın.Katı bir hamur halini alınca 1-2 dakika daha ocakta tutup altını kapatın.Bu halde tamamen soğuması için bir kenarda bekletin.
  2. Bu aşamada fırını 190 c ye ayarlayın.
  3. Soğuyan hamura yumurtaları teker teker ekleyerek her ekleyişte mikserle iyice çırpın.Hamuru krema torbasına doldurarak yağlı kağıt serili olan tepsiye aralarında 3-4 cm aralık bırakarak ceviz den biraz büyüklükte sıkın.Tepsiyi fırına verip hamurlar kabarıp kızarana kadar pişirin.Hamurun rengi iyice altın renginde dönünce fırını 150 c getirip her bir profiterole bıcakla bir delik açın.(böylelikle iç kısmıda kuruyup pişmiş olacak)Bu şekildede 20 dakika daha fırında bekletip daha sonra fırından çıkarın.
  4. İç kremasını hazırlamak için ;Vanilya ve krema hariç tüm malzemeleri tencereye alıp pişirin.(katı bir muahallebi olamsı sizi endişelendirmesin,böyle olması gerekiyor)Pişen muhallebiye vanilyayı ekleyip ocaktan alın.Arada karıştırarak tamamen soğumasını sağlayın.Kremayı ekleyip mikserle 5-10 dakika kadar çırpın.
  5.  Hazırladığınız iç kemayı krema torbasına doldurup profiterollerin içine bu kremadan sıkın.
  6. Bitter çikolatayı benmari usulu eritin. Profiterolleri erimiş çikolataya bulayıp üzerini dilediğiniz gibi süsleyin.
Afiyet olsun...

0 yorum:

Bunlar da ilginizi çekebilir