google-site-verification: google5f28debd4114d5a6.html

3 Eylül 2016 Cumartesi

Etli İç Pilav

Bu pilavı biz çok seviyoruz....
Kestaneli,bademli,sebzeli her türlü iç pilav yapımı ve sunumu benim için ayrı bir gurur kaynağı.Ne zaman bol baharatlı yemek yapsam kendimi biraz osmanlı gibi hissederim.Biraz komik doğrusu..

Etli İç Pilav

Malzemeler :
  • 3 su bardağı baldo prinç
  • 3 dolu yemek kaşığı tereyağı
  • 1 adet orta boy soğan
  • 3 yemek kaşığı sıvıyağ
  • 1 tatlı kaşığı yenibahar
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 2 tatlı kaşığı toz şeker
  • tuz
  • 1 su bardağı kabukları soyulmuş badem 
  • 1 demet dereotu
  • 400 gr kadar kavurma (veya et soteleyebilirsiniz)
Yapılışı:
  1. Pirinci yıkayıp 1 saat kadar ılık su da bekletip süzün.Tereyağını sıvıyağı tencereye alıp eritin.Çok ince doğranmış soğanı ekleyip iyice kavurun.Yeni bahar ve tarçını ekleyip biraz daha kavurduktan sonra pirinci ekleyip kısık ateşte kavurun.Karabiber ,toz şeker ve tuzunu ekleyip en son da 3 su bardağı suyu ekleyin.Karıştırıp kapağını kapatın.Ocağın altını açın.Kaynayınca en kısık ocağa alıp demlenmesini sağlayın.
  2. Dereotunu incecik doğrayıp pişen pilava ekleyin.
  3. Bademleri 5-7 dakika kaynar suda bekletip kabuklarını soyun.Bir tavaya alıp kokusu çıkana kadar kavurun.
  4. Pilavı servis tabağına alıp üzerine fazla yağı süzülmüş kavurmayı dökün.En üstede kavrulmuş bademleri ekleyip servis edin.
Afiyet Olsun...

1 yorum:

mutfagabuyrun dedi ki...

pilav o kadar güzel ve lezzetli görünüyor ki canım.olsa da yesem dedim.ellerine sağlık.sevgiler.

Bunlar da ilginizi çekebilir