google-site-verification: google5f28debd4114d5a6.html

6 Ağustos 2015 Perşembe

Tülbent mantısı

Tülbent Mantısı

Malzemeler:

  • 4 adet yufka 
  • 500 gr kıyma 
  • 2 adet orta boy soğan
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • Yarım demet ince kıyılmış maydanoz
  • tuz,karabiber
  • Bolca sarımsaklı yoğurt
  • Tereyağı,pul biber,nane
  • Mantıları sarmak için 4 adet tülbent
Yapılışı:
  1. Soğanı incecik doğrayıp sıvıyağda soteleyin.Kıymayı ekleyip suyunu salıp çekinceye kadar kavurun.Tuz ,karabiber ekleyip altını kapatın.Maydanozu ilave edip bir kenarda bekletin.
  2. Kıymalı harçı göz kararı 4'e bölün.
  3. Yufkayı yayıp yantaraflarını 3 parmak kadar içe kapatın(düz kenarları olması için)uç kısmına kıymalı harçtan yayıp rulo şeklinde sarın.Tülbente çok sıkı olmayacak şekilde sarın ve uç kısımlarını bir iple bağlayın.
  4. Bşr tencerede bolca su kaynatın.İçine Mantıları atıp 10-15 dakika kadar haşlayın.
  5. Sudan çıkarıp servis tabağına alın.2-3 parmak kalınlığında dilimleyin.Bütün yufkaları pişirip servis tabağına alınca üzerine sarımsaklı yoğurt gezdirin.Daha sonra tereyağı,pul biber ve nane karışımını tavada kızdırıp mantının üzerine dökün.
Afiyet Olsun...




















1 yorum:

Elift dedi ki...

çok ilginç, kestane şekeri gibi bir yöntem, denemeye değer, ellerinize sağlık..

Bunlar da ilginizi çekebilir