google-site-verification: google5f28debd4114d5a6.html

16 Mayıs 2015 Cumartesi

Kupta Ayva Tatlısı

Ayva tatlısı yeni yeni mutfagıma girmeye başlamış bir tatlı.Yapımı ve helede muhallebi ile uyumu gerçekten çok güzel.

Kupta Ayva Tatlısı

Malzemeler :
  • 6 adet ayva
  • 12 yemek kaşığı toz şeker
  • 2 çubuk tarçın (isteğe bağlı)
  • 1-2 damla kırmızı gıda boyası
Muhallebisi için:
  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı un
  • 125 gr tereyağı
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilya
Yapılışı:
  1. Ayvaları soyup ortadan ikiye kesin.Çekirdekli kısmını kaşık yardımıyla oyun.Tencereye alın.Her bir ayva parçasının üzerine 2 dolu yemek kaşığı toz şeker ekleyin.Ayıkladığınız ayvalardan çıkan çekirdekleride tencereye ekleyin.Yarım çay bardağı kadar su ekleyin.gıda boyasınıda ekleyip kısıt ateşte pişmeye bırakın.1 saat kadar pişirin.Bir çatal yardımıyla ayvaların pişip pişmediğini kontrol etmeyi unutmayın..Ocağı kapatıp ılınması için bir kenarda bekletin.
  2. Muhallebi için ;Tereyağını tencereye alıp eritin.Üzerine unu ekleyip kokusu çıkana kadar kavurun.Daha sonra sütü ve şekeri ekleyip iyice karıştırın.(bu aşamada topaklanma olursa blandırdan geçirin).Pişirin.Karnamaya başlayınca 3-4 dakika daha ocakta tutup altını kapatın.Vanilyayı ekleyin.Ilınması için bir kenarda bnekletin.Blandır veya mikserle 5-10 dakika kadar iyice çırpın.
  3. Ayvaları kuplara yerleştirip üzerlerine muhallebiden dökün.3-4 saat kadar dolapta bekletin.
Not:Ayva tatlısını gıda boyasızda hazırlayabilirsiniz.Rengi bal rengi oluyor.

1 yorum:

Bizim Mutfak-Aysel dedi ki...

Kupta sunulan tatlıları seviyorum, yemesi kolay, ikramı kolay. Ellerinize sağlık. Bu arada denemek isterseniz eğer Ayva tatlısını pişirirken de gıda boyası yerine bir avuç vişne (dondurulmuş ta olur) ya da 4-5 yaprak nar çiçeği (aktarlardan temin edilebilir) kullanırsanız aynı rengi doğal olarak yakalarsınız. Sevgiler.

Bunlar da ilginizi çekebilir