google-site-verification: google5f28debd4114d5a6.html

8 Nisan 2015 Çarşamba

Balkabaklı Bademli Kek

Bal kabağının talısıdır,pilavıdır,sütlacıdır,baklavasıdır derken yeni yeni de püre halinde kullanmaya başlamış olduk.Bu kek o kadar güzel oluyor ki aynı tarifle pasta yapmayı bile düşünmüyor değilim.Hem rengi hemde kokusu harika....

Balkabaklı Bademli Kek

Malzemeler :

  • 6 yumurta 
  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • 2 su bardağı kabak püresi
  • 2,5 su bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 1 paket kabartma tozu
  • file badem
Yapılışı :
  1. Fırını 170c ayarlayın.
  2. Yumurta ve toz şekeri kabarana kadar çırpın.Kabak püresini ekleyip karıştırın.Kalan malzemeleri içine eleyip spatul ile yavaşça karıştırın.Yağlanmış yuvarlak tepsiye döküp üzerini düzeltin.File bademleri üzerine serpiştirip fırına verin.50-55 dakika kadar fırında pişirin.
Not: kabak püresi yapmak için;kabukları soyulmuş kabakları bir tencere alıp üzerine 1 çay bardağı kadar su ekleyip kısık ateşte pişirin.Daha sonra blendırdan geçirip püre yapın.(bu püreyi kavanozlayıp dolapta 15-20 gün kadar saklayabilirsiniz.

Afiyet Olsun...

1 yorum:

Nurşen Aksoy dedi ki...

Ellerinize sağlık,balkabaklı lezzetler favorim..Deneyeceğim..:))

Bunlar da ilginizi çekebilir