Balkabaklı Bademli Kek
Malzemeler :
- 6 yumurta
- 1,5 su bardağı toz şeker
- 2 su bardağı kabak püresi
- 2,5 su bardağı un
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 1 paket kabartma tozu
- file badem
Yapılışı :
- Fırını 170c ayarlayın.
- Yumurta ve toz şekeri kabarana kadar çırpın.Kabak püresini ekleyip karıştırın.Kalan malzemeleri içine eleyip spatul ile yavaşça karıştırın.Yağlanmış yuvarlak tepsiye döküp üzerini düzeltin.File bademleri üzerine serpiştirip fırına verin.50-55 dakika kadar fırında pişirin.
Not: kabak püresi yapmak için;kabukları soyulmuş kabakları bir tencere alıp üzerine 1 çay bardağı kadar su ekleyip kısık ateşte pişirin.Daha sonra blendırdan geçirip püre yapın.(bu püreyi kavanozlayıp dolapta 15-20 gün kadar saklayabilirsiniz.
Afiyet Olsun...
1 yorum:
Ellerinize sağlık,balkabaklı lezzetler favorim..Deneyeceğim..:))
Yorum Gönder