google-site-verification: google5f28debd4114d5a6.html

16 Şubat 2014 Pazar

Hamsili Pilav

Hamsi pilavı yaparken hamsileri dizmekten daha sonra pişince küçülüp alttan pilavın görünmesinden hoşlanmıyorsanız bu tarif tam sizlik demektir.Üstüne üstlük bir de fazla pirinç yemek istemiyorum diyorsanız tarifimiz bulgurdan oluşuyor efenim...

Hamsi Pilavı 

Malzemeler :

  • 2 adet soğan
  • 2 su bardağı pilavlık bulgur
  • 2 su bardğı kadar kılçıkları ayıklanmış hamsi (her zaman buzlukta hazırda bekletirim)
  • Yarım çay bardağı çam fıstığı 
  • Yarım çay badrağı kuş üzümü 
  • Tuz ,karabiber
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
Yapılışı :
  1. Soğanları yemeklik doğrayıp sıvıyağ da soteleyin.Çam fıstıklarını da ekleyip hafifi renk almalarını sağlayın.Tereyağını ekleyip karıştırın.Bulguru ekleyip,tuz,karabiber ve kuş üzümünü ekleyip tekrar karıştırın.Üzerini geçecek kadar kaynar su ekleyip en üstede hamsileri yayın.Normal pilav pişirir gibi iyice kaynayınca altını kısıp demlenmeye bırakın.Pişen pilavı servis etmeden önce karıştırıp hamsilerin dağılmasını yağlayın.Hemen servis edin.
Afiyet Olsun...


1 yorum:

sinem elik ertan dedi ki...

elinize sağlık çok lezzetli görünüyor:)bloguma beklerim
http://ufakmutfakta.blogspot.com.tr/

Bunlar da ilginizi çekebilir