2 Ekim 2012 Salı

Mürdüm Erikli Kıtır Kaplamalı Kek

Değişik kek tarifi arayışı içinde olduğun günlerden birinde Lezzetibol un sitesindeki Kıtır Kaplamalı Çilekli Kek'e aklım takılmıştı.Görüntüsü çok güzeldi.Tabi çilek mevsiminde bu keki yapmak nasip olmadı.Bu tarifi defterime not etmiştim.Evdeki mürdüm erirkleri ile tartmı kek mi yapıyım derken bu tarif gözüme ilişti.Bende çilek yerine bu erikleri kullanmya karar verdim.Her meyve ile yapılabilecek bir kek (ayrıca elmalısınıda denedim oda çok güzel oldu).Üzerindeki şeker kaplaması ile hafifçe marmelatlaşan erikler çok güzel bir uyum yakalamış oldu.Ve böylelikle favorilerim arasındaki yerini almış oldu.....


Mürdüm Erikli Kıtır Kaplamalı Kek
Tarifte 200ml lik su bardağı kullandım.

Malzemeler :
  • 3 yumurta
  • 150 gr tereyağı
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 2 su bardağı un (250 gr )
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 9-10 adet mürdüm eriği
Kıtır Kaplaması için :
  • Yarım su bardağı ince çekilmiş ceviz içi
  • Yarım su bardağı un
  • 30 gr margarin
  • 25 gr esmer toz şeker (çeyrek bardak)
  • 1 çay kaşığı tarçın
Yapılışı:
  1. Fırını 170 c ayarlayın.
  2. Kek için tereyağı ve şekeri iyice çırpın.Yumurtaları teker teker ekleyerek her ekleyişinizde iyice karıştırın.Kalan malzemeleri eleyerek ekleyin.Düşük hızda iyice karıştırın.Yağlı kağıt serilmiş kelepçeli kalıba kek hamurunu yayın.
  3. Erikleri ortadan ikiye keserek çekirdeklerini çıkartın.Daha sonra kesik tarafları içe bakacak şekilde kek hamuruna hafifçe batırın.
  4. Kıtık kaplama için gerekli malzemeleri kum gibi olana kadar iki elinizle ovalayın.Bu karışımı Eriklerin üzerine yayın.(eriklerin üzeri hafifçe görünsün)
  5. Fırına verip iyice kızarana kadar pişirin.(kürdan batırıp kontrol etmeyi unutmayın)Pişen keki soğuması için bir kenarda bekletin.Tamamen soğuyunca kalıptan çıkartın.
Afiyet olsun...





12 yorum:

  1. ellerine sağlık canım müthiş görünüyor...bikaç gün önce erikler gözüme ilişince ne yapsam diye düşünmüştüm tarifin cevap oldu :)

    YanıtlaSil
  2. Of of of...Harika görünüyor, çilek yerine erik çok yakışmış, ellerinize sağlık.
    Elmalı veya armutlu denemeyi düşünüyorum.
    Sevgiler, Pırıl.

    YanıtlaSil
  3. Harika bir görüntü! Erik ne de yakışıyor keklere. Değişik güzel bir tarif. Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  4. Bayıldım bayıldım bayıldım. Acaba bunu şeftali ile yapabilir miyiz ne dersin ?

    YanıtlaSil
  5. Enfes...Tadına bakmam gereksiz...Görünüşü ben muhteşemim diyor...Hemen kayıtlara alındı.En kısa zamanda deneyeceğim...Görüşmek üzere:))

    YanıtlaSil
  6. Erik kek ve tartlara çok yakışıyor, sizin kekiniz de gerçekten çok güzel görünüyor elinize sağlık

    YanıtlaSil
  7. Evet muthis gorunuyor bencede elinize saglik

    YanıtlaSil
  8. Denedim ve harika bir kek oldu , tarif için teşekkürler...

    YanıtlaSil
  9. Donmuş meyve ile nasıl yapılır

    YanıtlaSil
  10. Donmuş meyveyle denemedim,o yüzden bir yorum yapamıycm

    YanıtlaSil
  11. Abla kaç dakikada pişiyor bu 20 dakikada üstü kızardı

    YanıtlaSil
  12. kaç kez yaptım bilmiyorum çok güzel oldu birebir tarif telekkürler

    YanıtlaSil