Tarifte 200ml lik su bardağı kullandım.
Malzemeler :
- 3 yumurta
- 150 gr tereyağı
- 1 su bardağı toz şeker
- 2 su bardağı un (250 gr )
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 9-10 adet mürdüm eriği
- Yarım su bardağı ince çekilmiş ceviz içi
- Yarım su bardağı un
- 30 gr margarin
- 25 gr esmer toz şeker (çeyrek bardak)
- 1 çay kaşığı tarçın
- Fırını 170 c ayarlayın.
- Kek için tereyağı ve şekeri iyice çırpın.Yumurtaları teker teker ekleyerek her ekleyişinizde iyice karıştırın.Kalan malzemeleri eleyerek ekleyin.Düşük hızda iyice karıştırın.Yağlı kağıt serilmiş kelepçeli kalıba kek hamurunu yayın.
- Erikleri ortadan ikiye keserek çekirdeklerini çıkartın.Daha sonra kesik tarafları içe bakacak şekilde kek hamuruna hafifçe batırın.
- Kıtık kaplama için gerekli malzemeleri kum gibi olana kadar iki elinizle ovalayın.Bu karışımı Eriklerin üzerine yayın.(eriklerin üzeri hafifçe görünsün)
- Fırına verip iyice kızarana kadar pişirin.(kürdan batırıp kontrol etmeyi unutmayın)Pişen keki soğuması için bir kenarda bekletin.Tamamen soğuyunca kalıptan çıkartın.
ellerine sağlık canım müthiş görünüyor...bikaç gün önce erikler gözüme ilişince ne yapsam diye düşünmüştüm tarifin cevap oldu :)
YanıtlaSilOf of of...Harika görünüyor, çilek yerine erik çok yakışmış, ellerinize sağlık.
YanıtlaSilElmalı veya armutlu denemeyi düşünüyorum.
Sevgiler, Pırıl.
Harika bir görüntü! Erik ne de yakışıyor keklere. Değişik güzel bir tarif. Ellerine sağlık.
YanıtlaSilBayıldım bayıldım bayıldım. Acaba bunu şeftali ile yapabilir miyiz ne dersin ?
YanıtlaSilEnfes...Tadına bakmam gereksiz...Görünüşü ben muhteşemim diyor...Hemen kayıtlara alındı.En kısa zamanda deneyeceğim...Görüşmek üzere:))
YanıtlaSilErik kek ve tartlara çok yakışıyor, sizin kekiniz de gerçekten çok güzel görünüyor elinize sağlık
YanıtlaSilEvet muthis gorunuyor bencede elinize saglik
YanıtlaSilDenedim ve harika bir kek oldu , tarif için teşekkürler...
YanıtlaSilDonmuş meyve ile nasıl yapılır
YanıtlaSilDonmuş meyveyle denemedim,o yüzden bir yorum yapamıycm
YanıtlaSilAbla kaç dakikada pişiyor bu 20 dakikada üstü kızardı
YanıtlaSilkaç kez yaptım bilmiyorum çok güzel oldu birebir tarif telekkürler
YanıtlaSil