google-site-verification: google5f28debd4114d5a6.html

4 Kasım 2011 Cuma

Patatesli Ay Çöreği


Bu gün günlerden cuma ve pencereden dışarı baktığımda o kadar bir yağmur yağıyor ki.....
Sanırım tüm bayramı burda yağmurlu geçiricez.
Sıradaki tarifim geçen akşam bizi ziyarete gelen yeni komşularımız için yapmış olduğum menüden bir tarif.Ben de ilk kez denedim bu tarifi tadı çok güzel oldu.

Patatesli Ay Çöreği

Malzemeler :
  • 250 gr margarin
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 yumurta (1 tanesini sarısı üzeri için)
  • tuz
  • Aldığı kadar un
  • İçi için:Haşlanmış püre haline getirilmiş patates
Yapılışı :
  1. Patateslere tuz ve karabiber ekleyip hazırlayın.
  2. Fırını 180 c ye ayarlayın.
  3. Hamur için gerekli malzemeleri karıştırın.Un ekleyerek yumuşak bir hamur elde edin.Hamurdan portakal büyüklüğünde parçalar koparıp merdane yardımıyla servis tabağı büyüklüğünde açın.Bıçakla 6 parçaya bölün.Hep parçanın uç kısmına patatesli harçtan kopyp rulo şeklinde sarın.Hafifçe içe doğru kapatıp ay şeklini verin.Tepsiye yerleştirin.Üzerine yumurta sarısı sürüp fırında kızarana kadar pişirin.
Afiyet Olsun...







0 yorum:

Bunlar da ilginizi çekebilir