Kısır
Malzemeler :
- 2 su bardağı kısırlık bulgur
- 1,5 su bardağı kaynar su ( göz kararı bulgurun üzerini geçmeyecek)
- 1 kuru soğan
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 yemek kaşığı kuru nane
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1 yemek kaşığı pul biber
- 1 diş sarımsak
- marul
- maydanoz
- domates ( isteğe baglı,biz eklemedik)
- 1 limon suyu
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- tuz
- Bir kapta bulguru kaynar su ile ıslatın.Üzerini kapatıp suyunu çekmesi için 15-20 dk bekletin.
- İnce doğranmış soğanı sıvı yağla birlikte kavurun.Salça ,tuz ve sarımsağı rendeleyip ekleyin ve karıştırın.Üzerine bulguru ilave edip ocakta 4-5 dakika kavurun.Kalan baharatları ekleyin.( baharatları damak zevkinize göre azaltıp eksiltebilirsiniz) .Soğuması için kenarda bekletin.
- Yeşillikleri ince doğrayın.Bulgurla karıştırın.Üzerine limon suyunu,nar ekşisini dökün ve karıştırın.Serviz tabağına alıp dilediğiniz gibi süsleyin.
0 yorum:
Yorum Gönder