google-site-verification: google5f28debd4114d5a6.html

30 Eylül 2011 Cuma

Kısır (Meltem Usulü)

En son kısır denemem bir facia ile sonuçlanınca kısır yapmayı bilen arkadaşlarıma başvurdum.Saolsunlar Meltem ile Selma bu konuda uzman sayılır.Resmini gördüğünün kısırın yapım aşaması Selma ve Meltem' e ,süslemesi ise bana ait.Çok lezzetliydi elinize sağlık..

Kısır

Malzemeler :
  • 2 su bardağı kısırlık bulgur
  • 1,5 su bardağı kaynar su ( göz kararı bulgurun üzerini geçmeyecek)
  • 1 kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı kuru nane
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 yemek kaşığı pul biber
  • 1 diş sarımsak
  • marul
  • maydanoz
  • domates ( isteğe baglı,biz eklemedik)
  • 1 limon suyu
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • tuz
Yapılışı :
  1. Bir kapta bulguru kaynar su ile ıslatın.Üzerini kapatıp suyunu çekmesi için 15-20 dk bekletin.
  2. İnce doğranmış soğanı sıvı yağla birlikte kavurun.Salça ,tuz ve sarımsağı rendeleyip ekleyin ve  karıştırın.Üzerine bulguru ilave edip ocakta 4-5 dakika kavurun.Kalan baharatları ekleyin.( baharatları damak zevkinize göre azaltıp eksiltebilirsiniz) .Soğuması için kenarda bekletin.
  3. Yeşillikleri ince doğrayın.Bulgurla karıştırın.Üzerine limon suyunu,nar ekşisini dökün ve karıştırın.Serviz tabağına alıp dilediğiniz gibi süsleyin.
Afiyet olsun...


0 yorum:

Bunlar da ilginizi çekebilir