google-site-verification: google5f28debd4114d5a6.html

25 Temmuz 2011 Pazartesi

Şekerpare

Şekerpare
Hazır ramazanda yaklaşırken bende bir tatlı tarifi deneyeyim dedim.Yapım aşaması cok eğlenceli geçti.Çok aceleci olan minik kızım şekerpareleri şekillendirme konusunda benimle yarıştı.

Malzemeler:
  • 250 gr margarin veya tereyağı
  • 2 yumurta
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 5 yemek kaşığı irmik
  • 3 yemek kaşığı hindistan cevizi
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 4 su bardağı un
  • Üzerine batırmak için bütün fındık
Şerbeti için:
  • 3 su bardağı toz şeker
  • 4 su bardağı su
  • Yarım limon suyu
Yapılışı :
  1. Hamur için gerekli tüm malzemeleri yoğurun.Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizde yuvarlayın.Tepsiye dizin.Üzerlerine birer fındık batırın.
  2. 180 c fırında kızarana kadar pişirin.
  3. Şerbeti hazırlamak için, su ve şekeri tencereye alın.Kaynadıktan sonra içine limon suyunu ekleyin.10-15 dk kısık ateşte kaynatın.Altını kapatıp ılınmasını bekleyin.
  4. Pişen şekerparelerin üzerine ılık olan şerbeti dökün.Tamamen soğumasını bekleyin.
Afiyet Olsun ..





0 yorum:

Bunlar da ilginizi çekebilir