google-site-verification: google5f28debd4114d5a6.html

19 Mayıs 2011 Perşembe

Kandil Simidi

Kandil Simidi



Tarif  Portakal Ağacı 'ndan alınmıştır.

Malzemeler :
  • 250 gr tereyağ veya margarin
  • 2 yemek kaşığı sirke
  • 3 yemek kaşığı toz şeker
  • 2 yumurta ( akları üzerine sürülmek için ayrın)
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 2 çay kaşığı mahlep
  • aldığı kadar un
  • Üzeri için susam,çörekotu
Yapılışı : Yumurta akları ve susam hariç tüm malzemeyi yoğurup hamur elde edin.İstediğiniz şekli verip tepsiye dizin.Üzerine yumurta akı ve susam serpip 180 c fırında kızarana kadar pişirin.

Afiyet Olsun ...




0 yorum:

Bunlar da ilginizi çekebilir