Zeytinli Açma
Malzemeler :
3 su bardağı süt
100 gr yumuşamış margarin
1 paket toz maya (12 gr lık)
tuz
2 yumurta ( 1 sarısı üzerine )
1 yemek kaşığı toz şeker
Aldığı kadar un ( yaklaşık 1 kg )
İç Malzemesi :
- 3 su bardağı zetrin ( çekirdekleri çıkmış , 4 e bölünmüş
- 1 su bardağı sıvı yağ
Yapılışı : Hamur için gerekli malzemeleri karıştırın.Un ekleyerek yumuşak bir hamur haline getirin.Üzerine nemli bir bez örterek 45 dk ılık bir ortamda mayalanmasını bekleyin.Hamuru 6 parçaya bölün.Her parçayı yufka büyüklüğünde açın,yufkanın üzerine fırça ile sıvı yağı sürün.Üzerine zeytinleri serpiştirin.Rulo şelinde sarın.Kendi etrafında döndürüp sarık şeklinde sarın.Bu şekilde tüm parçaları hazırlayın.Tepiye yerleştirip 30~45 dk mayalanması için bekletin.Üzerine yumurta sarısı sürüp 200 c fırında kızarana kadar pişirin.
Afiyet olsun ...
|
Zeytinli Açma_hamur |
0 yorum:
Yorum Gönder